Nämä ovat 1.3.2012 arkistoidut tasavallan presidentti Tarja Halosen lastensivut, joita ei enää päivitetä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön verkkosivut sijaitsevat osoitteessa www.presidentti.fi.

Suomen tasavallan lasten presidentti

Rontti metsästää. Copyright © Jukka Rapo Punakorvakilpikonna Miki Ypäjä Tarja lounastauolla Ypäjän hevosopistolla

Lemmikkini

Rontti ja Miska

Lemmikkeinä minulla on ollut pitkään kaksi tyttökissaa, Rontti ja Miska, ihan tavallisia maatiaiskissoja. Molemmat kissat olivat alun perin tyttäreni Annan, mutta minun hoidossani.

Miska-kissa sairastui keväällä 2011. Sairaus voitti sen 15.7.2011. Miska oli väriltään musta ja luonteeltaan hyvin seurallinen.

Rontti on sekavärinen, ja se viihtyy omissa oloissaan. Molemmat kissat ovat nauttineet kesistä Kultarannassa. Muina vuodenaikoina myös Mäntyniemessä on tilaa liikkua.

Miki ja Kiki

Meillä on akvaariossa kaksi punakorvakilpikonnaa, Miki ja Kiki. Kilpikonnat ovat hyvin samannäköisiä, mutta pystyn silti erottamaan kumpi on kumpi, jos katson oikein tarkasti. Miki ja Kiki ovat mukavia veijareita.

Ypäjä Tarja

Minulla on lisäksi oma suomenhevonen Ypäjän hevosopistolla, jonka Ypäjän kunta on minulle lahjoittanut. Hevoseni nimi on Ypäjä Tarja, ja se on syntynyt huhtikuussa 2004. Väriltään Ypäjä Tarja on rautias, jolla on liinahtavat jouhet ja otsalla tähtipiirto. Luonteeltaan se on aika itsepäinen.

Käyn katsomassa Ypäjä Tarjaa silloin kun kiireiltäni ehdin. Toivon, että siitä tulee isona yleishyvä hevonen, joka osaa vetää kärryjä ja toimia ratsuna.

Ypäjä Tarja synnytti toukokuussa 2010 orivarsan, joka sai nimekseen Ypäjä Huima.

"Jaahas! Täällä jossain lymyää siis kaksi konnaa…""

Kuva vasemmalla ylhäällä: Rontti. Copyright © Jukka Rapo

Kuva oikealla: Punakorvakilpikonna Miki. Copyright © Tarja Halonen

Kuva vasemmalla alhaalla: Presidentti Halosen hevonen Ypäjä Tarja Ypäjän hevosopistolla. Copyright © Kaisa Kähö