Nämä ovat 1.3.2012 arkistoidut tasavallan presidentti Tarja Halosen lastensivut, joita ei enää päivitetä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön verkkosivut sijaitsevat osoitteessa www.presidentti.fi.

Suomen tasavallan lasten presidentti

Tarja Halonen 5-vuotiaana. Kuva: Tarja Halosen yksityisalbumi Tarja Halonen piirtämässä Mäntyniemessä.

Tarja Halonen

Synnyin jouluaattona vuonna 1943. Lapsuudenkotini oli Helsingissä, Kallion kaupunginosassa. Kalliossa kävin myös kouluni. Pidin paljon koulunkäynnistä ja menestyin koulussa hyvin.

Oikeustiedettä ja järjestötoimintaa

Opiskelin yliopistossa oikeustiedettä. Olin opiskeluaikana mukana monenlaisessa järjestötoiminnassa. Kiinnostuin opintojen jälkeen politiikasta ja halusin tehdä työtä yhteisten asioiden hyväksi. Työskentelin yhdeksän vuoden ajan Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n lakimiehenä.

Kansanedustajana vaikuttamaan

Kun minut valittiin kansanedustajaksi, sain erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja työskennellä ihmisten hyvinvoinnin hyväksi. Olen ollut myös kolme kertaa ministerinä Suomen hallituksessa, muun muassa ulkoministerinä.

Presidentiksi

Presidentiksi minut valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja toisen kerran vuonna 2006. Olen Suomen 11. presidentti ja Suomen ensimmäinen naispresidentti.

Työtä hyvinvoinnin eteen

Presidentin työssä minulle on tärkeää ihmisten hyvinvointi. Olen yrittänyt omalla työlläni saada ihmisiä kiinnittämään enemmän huomiota muun muassa ympäristöön, köyhyyden poistamiseen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon. Nämä asiat koskettavat koko maapallon ihmisiä.

Harrastuksillekin aikaa

Työni presidenttinä on hyvin kiireistä, mutta pyrin järjestämään myös hieman aikaa harrastuksilleni. Pidän paljon kuvataiteista. Piirrän, maalaan ja harrastan kuvanveistoa. Pidän myös teatterista.

Huolehdin kunnostani harrastamalla liikuntaa, kuten uintia, vatsatanssia ja kävelyä.

"Minäkin tahdon presidentiksi!"
"Oletko luokkasi paras?"
"En, mutta ei haittaa"

Kuva vasemmalla: Tarja Halonen 4-vuotiaana. Kuva: Tarja Halosen yksityisalbumi

Kuva oikealla: Tarja Halonen piirtämässä Mäntyniemessä. Kuva: Tarja Halosen yksityisalbumi