Republiken Finlands barnens president

Rontti. Copyright © Jukka Rapo Miki. Copyright © Tarja Halonen President Halonens häst Ypäjä Tarja i Ypäjäs hästinstitut. Copyright © Kaisa Kähö.

Mina djur

Rontti och Miska

Jag har länge haft två honkatter, Rontti och Miska, alldeles vanliga bondkatter. De var ursprungligen min dotter Annas katter, men jag har tagit hand om dem.

Katten Miska blev sjuk på våren 2011. Den 15 juli 2011 vann sjukdomen över den. Miska var svart och mycket sällskaplig till sin natur.

Rontti har brokig päls och trivs bäst för sig själv. Båda katterna har njutit stort av somrarna på Gullranda. Också på Talludden finns det gott om svängrum under de andra årstiderna.

Miki och Kiki

I vårt akvarium har vi två rödörade vattensköldpaddor, Miki och Kiki. Sköldpaddorna liknar varandra mycket, men jag kan ändå skilja dem åt om jag tittar riktigt noga. Miki och Kiki är lustiga filurer.

Ypäjä Tarja

Dessutom har jag en finsk häst vid hästinstitutet i Ypäjä, som har gett den i gåva åt mig. Min häst heter Ypäjä Tarja och den är född i april 2004. Ypäjä Tarja är en fux med vitskiftande man och stjärn. Till sitt lynne är den ganska envis.

Jag hälsar på Ypäjä Tarja när jag hinner. Jag hoppas att den ska växa upp och bli en bra häst som kan dra en vagn och vara ridhäst.

"Jaså minsann! Här är det någon som har lämnat spår..."

Uppe till vänster: Rontti. Copyright © Jukka Rapo

Bilden till höger: Rödörad vattensköldpadda Miki. Copyright © Tarja Halonen

Bilden till vänster: President Halonens häst Ypäjä Tarja i Ypäjäs hästinstitut. Copyright © Kaisa Kähö