Siirry suoraan sisältöön

Presidentin kanslia on avoinna myös lapsille

Sauli Niinistö on Suomen presidentti. Niinistö on usein nähty lehtien palstoilla kuvissa, joissa hän pelaa jääkiekkoa lasten kanssa. Voidaankin sanoa, että hän on helposi lähestyttävä presidentti. Presidentin kanslia koostuu ihmisistä, jotka auttavat presidenttiä monissa asioissa. Presidentti on hyvin kiireinen mies, jolla riittää paljon tehtävää. Kanslian henkilökunta auttaa häntä niin presidentin virkaan liittyvissä tehtävissä kuin arkisissa asioissa. Kanslia sijaitsee Suomen pääkaupungissa Helsingissä, jossa sitä voi käydä katsomassa. Kansliapäällikkö vastaa presidentille siitä, että kanslia toimii kuten pitää.

Presidentin kanslia sijaitsee presidentinlinnassa, jossa presidentti pitää puheita tai antaa lausuntoja lehdistölle. Sinne kokoontuvat maamme päättäjät kertomaan kansalaisille, mitä maassamme tapahtuu. Presidentinlinnassa presidentti ottaa myös vastaan vierailijoita, kuten muiden maiden kuninkaita tai hallitsijoita.

Executive Desk Luxury Pen

Tasavallan presidentti pitää puheita presidentinlinnassa

Kuuluisat uudenvuodenpuheet pidetään presidentinlinnassa. Presidentti pitää uudenvuodenpäivänä puheen, jossa hän käy läpi menneen vuoden tapahtumia. Samalla hän toivottaa hyvää uutta vuotta niin aikuisille kuin lapsillekin. Häntä kannattaakin kuunnella tarkasti, sillä hyvät neuvot ovat aina tarpeen.

Presidentin kanslia sijaitsee Helsingissä Kauppatorin laidalla aivan meren ääressä. Siellä järjestetään joulukuussa itsenäisyyspäivän vastaanotto, jolloin Suomen kuuluisat ja vaikutusvaltaiset henkilöt kokoontuvat sinne juhlimaan. Linnassa pidetään suuret juhlat Suomen itsenäisyyden kunniaksi, joten niitä on mielenkiintoista seurata televisiosta. Lapsia juhliin ei yleensä päästetä, mutta he voivat seurata tapahtumia television välityksellä.

Mitä kaikkea presidentin kansliassa tapahtuu?

Helsingin presidentinlinnassa sijaitseva presidentin kanslia on mielenkiintoinen paikka, sillä siellä päätetään Suomen asioista ja autetaan presidenttiä johtamaan maatamme. Myös lasten on mahdollista päästä käymään linnassa, sillä siellä järjestetään tutustumiskäyntejä.

  • Presidentin kanslia koostuu ihmisistä, jotka auttavat presidenttiä päivittäisissä asioissa
  • Kanslia sijaitsee presidentinlinnassa Helsingissä
  • Presidentinlinnassa järjestetään tapaamisia ja juhlia

 

Presidentti Sauli Niinistö muistaa myös lapsia

Sauli Niinistö on myös tunnettu lasten ystävä ja hän käy tapaamassa lapsia aina säännöllisin väliajoin. Silloin lapsilla on mahdollisuus esittää presidentille sellaisia kysymyksiä, jotka askarruttavat heidän mieltään. Lapset ovatkin hyviä kysymään asioista, sillä heidän suustaan se totuus usein kuullaan.

Sauli Niinistö on ollut Suomen presidenttinä vuodesta 2012 lähtien. Tuolloin hän voitti presidentinvaalit ensimmäinen kerran ja uusi voittonsa vuonna 2018. Suomalaiset ovat olleet tyytyväisiä häneen, koska valitsivat Niinistön uudelleen presidentiksi. Virassa olon aikana hän on ollut lasten haastateltavana useaan kertaan muun muassa presidentinvaalien aikana. Presidentti tuntee myös lapsia askarruttavat asiat ja pyrkii auttamaan niissä.